VCA staat in letterlijke betekenis voor: VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Dat geeft al aan dat de betekenis in internationaal opzicht anders ligt en dat is op dit moment ook nog. Hierbij een korte beschouwing op de internationale erkenning van het VCA diploma.

In veel andere landen binnen Europa bestaat een vergelijkbaar systeem als het VCA systeem dat we in Nederland kennen. In België bestaat een vergelijkbaar systeem met dezelfde structuur. Nederlandse en Belgische VCA-diploma’s (waaronder B-VCA) zijn gelijkwaardig en in beide landen geldig. In Nederland en Duitsland (via de DGMK met SCC diploma’s) wordt elkaars systeem al erkend. Ook in Oostenrijk en Zwitserland bestaat een dergelijk systeem dat, in iets mindere mate, vergelijkbaar is met het Nederlandse VCA systeem. Andere landen gebruiken (nog) geen met VCA vergelijkbare veiligheidssystemen.

Meer informatie over het behalen van uw VCA diploma? klik hier!
Direct beginnen met de cursus? klik hier!